ΔΗΜΟΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΥΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

×

Προειδοποίσηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 30
Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2013 10:07

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Το πρόγραμμα ‘βοήθεια στο σπίτι’ στην Αλόννησο αφορά άτομα μη αυτοεξυπηρετούμενα με διάφορες ανάγκες που στερούνται ενός δικτύου ικανού να στηρίξει τις πρωταρχικές τους ανάγκες και να μην τους κάνει να αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι.

Το πρόγραμμα έχει σαν στόχο να ανταποκριθεί σε διάφορες απαιτήσεις παρέχοντας ένα ολοκληρωμένο σύστημα φροντίδας και αρωγής που να εξασφαλίζει μια καλή ποιότητα ζωής και να θέτει σαν σκοπό να ενδυναμώσει την ατομική αυτονομία , να προβλέψει την μη αυτοεξυπηρέτηση ,να κρατήσει το άτομο όσο το δυνατόν περισσότερο στο οικογενειακό πλαίσιο εξασφαλίζοντας όταν είναι ανάγκη καθημερινή ποιοτική κατ’οίκων βοήθεια. Αυτό επιτρέπει τις οικογένειες να αποφορτιστούν από τις καθημερινές ανάγκες των ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ.

Παρέχουμε ψυχολογική στήριξη ,νοσηλευτική φροντίδα και πρακτική στήριξη για την οργάνωση και την καθαριότητα του σπιτιού. Τα άτομα που εμπλέκονται σ’αυτή τη δουλειά είναι τρία: η ψυχολόγος, η νοσοκόμα και η οικιακή βοηθός. Η ψυχολόγος έχει την ευθύνη του συντονισμού και του ελέγχου του προγράμματος ,συνδράμει άτομα με ψυχολογικά προβλήματα αναζητώντας πιθανή κρατική οικονομική βοήθεια(αναπηρικές συντάξεις, οικογενειακά επιδόματα, επιχορηγήσεις).Η νοσοκόμα ελέγχει την σωστή εφαρμογή της θεραπείας σε συνεχή συνεννόηση με τον θεράποντα γιατρό, φροντίζει την προσωπική υγιεινή και σε περίπτωση κατάκοιτων η φροντίδα είναι καθημερινά .Η οικιακή βοηθός ασχολείται με τις δουλειές του σπιτιού.

Διαβάστηκε 4295 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Κ.Δ.Α.Π ΑΘΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 2013-1014 »
Βρίσκεστε εδώ: Home ΝΠΔΔ Ο.Π.Α.Κ.Δ.Α. ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ